De Graafschap en Seuntjens als vrienden uit elkaar: 'Indringend besproken'

De Graafschap en Seuntjens als vrienden uit elkaar: 'Indringend besproken'

09-03-2021 21:17
17

Ralf Seuntjens gaat zijn laatste maanden bij De Graafschap tegemoet, bevestigt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Deze benadrukt echter dat de 31-jarige Bredanaar zich tot het einde van het seizoen volledig in zal zetten voor De Superboeren.

De oud-spits van RBC Roosendaal, FC Den Bosch, Telstar en VVV-Venlo is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap, maar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit voor NAC Breda wil spelen. Voordat hij bij De Graafschap tekende, flirtte Seuntjens al nadrukkelijk met NAC, maar kwam het niet van een transfer: twee jaar na dato zal het alsnog gaan gebeuren.

The Seun of God gooide zondagavond zelf lont in het kruitvat, toen hij na de wedstrijd tegen FC Eindhoven ESPN te woord stond. "Zometeen of misschien van de week hoor ik wat meer. Verder kan ik er niet over uitweiden. Dat NAC een mooie club is, is een feit", liet hij onder meer weten. De Graafschap was onaangenaam verrast, maar beide partijen hebben inmiddels de rijen gesloten. "We hebben vanmiddag (dinsdag, red.) van de zaakwaarnemer van Ralf begrepen dat hij inderdaad niet kiest voor een langer verblijf bij De Graafschap", vertelt Ostendorp aan de officiële kanalen van De Superboeren.

Seuntjens vertrekt dus aan het einde van het seizoen transfervrij en de weg naar NAC ligt open. Pikant genoeg zijn De Graafschap en NAC directe concurrenten in de strijd om directe promotie en spelen beide clubs einde maart tegen elkaar. "Maar Ralf Seuntjens heeft tot op de dag van vandaag laten zien dat hij er alles aan wil doen om met De Graafschap naar de Eredivisie te gaan", benadrukt Ostendorp echter. "En in het gesprek dat we indringend en uitgebreid met Ralf hebben gehad, heeft hij nogmaals herhaald dat hij er alles aan wil doen om met De Graafschap te promoveren, dat De Graafschap het grootste belang is op dit moment. En dat hij voor komend seizoen waarschijnlijk de keuze voor NAC heeft gemaakt."