Duitse media lyrisch over 'onherkenbare' Malen: 'Hij kan de X-factor worden'

23-04-2023 08:19
57

Donyell Malen verkeert in bloedvorm bij Borussia Dortmund. Zaterdag scoorde hij twee keer tegen Eintracht Frankfurt (4-0) en mede door de dubbelslag van de Nederlander gaan Die Schwarzgelben nu aan kop in de Bundesliga. De Duitse pers is lovend over het optreden van Malen.

Malen was in zijn vijfde achtereenvolgende Bundesliga-optreden trefzeker. Tegen Frankfurt nam hij het tweede en vierde doelpunt voor zijn rekening. Van Ruhr24 krijgt Malen een 1, het hoogst mogelijke cijfer in Duitsland, waar een 6 het laagst mogelijke cijfer is. 'Hij werkte hard en werd daarvoor snel beloond met zijn goal in minuut 24. Het is geweldig om te zien hoe inzet en spelvreugde nu bij hem in harmonie zijn.'

90Plus geeft Malen een 1,5 en komt met lovende kritieken. 'De Nederlander is al een paar wedstrijden onherkenbaar.' Malen worstelde een tijd lang met zijn vorm, maar is nu helemaal los. 'Sinds de 24-jarige aanvaller het vertrouwen krijgt, is hij een van de drijvende krachten van BVB. Succesvolle dribbels, spelplezier en koelbloedig voor het doel van de tegenstander.'

'Malen is een integraal onderdeel van de basiself geworden', vervolgt het medium. 'Als hij nog wat meer overzicht in zijn spel krijgt, valt er niets meer aan te merken.' Spox deelt geen cijfers uit, maar roept Malen samen met Mats Hummels uit tot winnaar van de dag. 'Hij had een ultralange opstart nodig en werd bestempeld als miskoop, maar in de eindsprint richting de titel kan Malen de X-factor worden. De aanvaller overtuigt al weken en heeft eindelijk het doelpunteninstinct gevonden waarmee hij zich in Eindhoven onderscheidde.'

Kicker constateert dat Malen zaterdag 'zijn sterke vorm heeft onderstreept'. 'In de 66ste minuut tekende de beste speler van het veld voor het slotakkoord', verwijst het medium naar het tweede doelpunt van de Nederlander.