Fabrizio Romano komt met opvallend bericht: Geertruida-deal staat op klappen

Fabrizio Romano komt met opvallend bericht: Geertruida-deal staat op klappen

09-08-2023 13:49 Laatste update: 14:11
241

De kans bestaat dat Lutsharel Geertruida tóch geen transfer gaat maken naar RB Leipzig. Volgens de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano staat de deal op klappen. De gesprekken van de Duitse club met Olympique Lyon-verdediger Castello Lukeba zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden.

Volgens de Italiaanse transfergoeroe zou Lukeba plotseling héél dichtbij de transfer van de Franse linkspoot zijn, waardoor Geertruida overbodig lijkt. De Bundesliga-club verkocht eerder Josko Gvardiol aan Manchester City. De overstap maakte hem de duurste verdediger aller tijden. The Citizens betaalden zo'n negentig miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen door bonussen. Hierdoor is er aan geld geen gebrek bij Leipzig. Wel is de kans aannemelijk dat het akkoord van Lukeba invloed heeft op de transfer van Geertruida.

Mogelijk hoeft Feyenoord dus geen afscheid te nemen van Geertruida. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de Rotterdammers bezig zijn met het terughalen van Bart Nieuwkoop, die momenteel onder contract staat bij het Belgische Union Sint-Gillis. 

Woensdag werd Geertruida al gespot op de training van Feyenoord. 1908.nl meldde dat de verdediger meetrainde met de reserves terwijl de laatste details van de transfer naar RB Leipzig zouden worden afgerond, alleen bestaat de kans dat hij komend seizoen alsnog in het shirt van Feyenoord te bewonderen is.