Van Gaal: 'Ik heb daardoor een moeilijker leven gehad als trainer, 100 procent'

Van Gaal: 'Ik heb daardoor een moeilijker leven gehad als trainer, 100 procent'

26-04-2020 18:30
29

Waar ook ter wereld, Louis van Gaal kreeg het regelmatig aan de stok met journalisten. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United erkent dat hij het 'anders had kunnen doen', maar heeft nergens spijt van.

"Natuurlijk is het zo dat ik het anders had kunnen doen", aldus Van Gaal bij het SBS6-programma Hoge Bomen. "Ik had de media ook met het totale-mens-principe kunnen benaderen. Dat hád gekund. Maar daar heb ik eigenlijk bewust niet voor gekozen."

Van Gaal legt uit: "Ik wilde Louis van Gaal zijn. Ik wilde gewoon antwoorden geven op de manier zoals ik dacht dat ik het moest doen - en niet sociaal wenselijk zijn. Als iets dom was, dan zei ik dat. Dat is moeilijk om te accepteren (voor journalisten, red.)."

Het was dus een bewuste keuze, stelt Van Gaal achteraf. "Dat ik daardoor een moeilijker leven heb gehad als coach, is honderd procent waar." Over een mogelijke terugkeer in het voetbal kan hij kort zijn. "Zolang ik met Truus (zijn vrouw, red.) ben niet."