De Jong deelt complimenten uit aan Rangers: 'Maar moet ook beter aan onze zijde'

De Jong deelt complimenten uit aan Rangers: 'Maar moet ook beter aan onze zijde'

22-08-2023 23:17
132

Luuk de Jong ziet dat Rangers FC zijn kwaliteiten opnieuw optimaal heeft benut tegen PSV. De Schotten straften een fout van Ibrahim Sangaré af, terwijl PSV ook een tegengoal uit de omschakeling moest incasseren.

Net als een jaar geleden speelt PSV met 2-2 gelijk tegen Rangers op Ibrox. "Je weet wat hun kwaliteiten zijn: de omschakeling en kleine foutjes afstraffen", zegt De Jong na afloop bij RTL. "Dat doen ze en daar scoren ze ook twee keer uit. Dat moet beter aan onze zijde, absoluut. Na die 1-1 moet je eigenlijk uitlopen en proberen te winnen."

Wedden

Meer odds

"Ik moet Rangers ook complimenten geven voor hoe ze het deden, met de fans erachter: ze probeerden er gewoon een strijd van te maken", gaat De Jong verder. "Verdedigend proberen ze heel weinig weg te geven, dat is ook een kwaliteit van ze."

Met zijn cruciale gelijkmaker zorgde De Jong ervoor dat PSV met een redelijke uitgangspositie teruggaat naar Eindhoven. "Volgens mij schampte de bal mijn hoofd en rug. Ik kleunde er gewoon in. Dit is inderdaad een hele belangrijke, met de blik op volgende week."