Steijn voelde steun van 'klankbord' bij Ajax: 'Aantal keer bij hem thuis geweest'

Steijn voelde steun van 'klankbord' bij Ajax: 'Aantal keer bij hem thuis geweest'

5 maart - 08:48 Laatste update: 09:41
52

Maurice Steijn voelde bij Ajax de steun van oud-bondscoach Louis van Gaal. Volgens de ontslagen trainer van de Amsterdammers zou Van Gaal het precies hetzelfde aangepakt hebben. 

"Vanaf het moment dat hij adviseur van de RvC werd, hebben we veel contact gehad. Ik ben een aantal keer bij hem thuis geweest en we hadden twee, drie keer per week contact", begint Steijn aan de tafel van Rondo. Volgens hem bemoeide Van Gaal zich niet met de opstelling. "Maar je bent wel aan het 'klankborden'. "Hij vroeg dan aan mij hoe we getraind hadden, hoe de week was geweest."

Wedden

Meer odds

Volgens Steijn kon zijn aanpak op goedkeuring rekenen van de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München. "Hij zei: Ik zou het waarschijnlijk ook allemaal zo gedaan hebben, zoals jij die week doorneemt.'"

"Waarom lukt het dan niet?", vraagt presentator Wietse van der Goot. "Van Gaal had met deze spelers ook zeventiende gestaan na zoveel wedstrijden?" Steijn: "Nou ja, goed..." De ontslagen trainer van Ajax krijgt snel bijval van Marco van Basten. "De spelersgroep is niet goed genoeg. Van Gaal had ook zeker niet bij de bovenste plekken gestaan."