Vitesse-fan met crowdfundactie ontvangt bijdrage uit onverwachte hoek

Vitesse-fan met crowdfundactie ontvangt bijdrage uit onverwachte hoek

1 mei - 15:22
121

Een Vitesse-fan die op eigen initiatief een crowdfunding voor zijn noodlijdende club heeft opgezet, ontvangt bijdrages van supporters van rivaal NEC. Dat weet ESPN woensdag te melden.  

Vitesse start donderdag zelf een officiële crowdfundingsactie, waarvan de vers aangestelde trainer John van den Brom een van de gezichten van zal zijn. "Deze prachtige club mag niet verdwijnen", sprak hij eerder. "Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag."

Wedden

Meer odds

Een supporter van Vitesse nam het heft alvast in eigen hand en startte zelf een actie. Volgens ESPN ontvangt de fan ook donaties van uit Nijmegen. 'Een fan doneert 25 euro, omdat hij niet wil dat de Gelderse derby verdwijnt', valt er te lezen. Het doel is om in totaal één miljoen euro op te halen. 

Vitesse verkeert in zwaar weer. De club degradeert uit de Eredivisie en moet binnen twee weken de licentiecommissie van de KNVB ervan zien te overtuigen dat het financieel gezond genoeg is om ook volgend seizoen als profclub door het leven te gaan. De schuld van Vitesse bedraagt ongeveer 19 miljoen euro.