Ajax grijpt definitief naast Van den Berg: Liverpool meldt bliksemtransfer

Ajax grijpt definitief naast Van den Berg: Liverpool meldt bliksemtransfer

13-07-2023 20:07 Laatste update: 20:21
167

Ajax grijpt definitief naast de handtekening van Sepp van den Berg. Liverpool heeft namelijk een razendsnelle deal gesloten met FSV Mainz 05, dat de Nederlander komend seizoen op huurbasis overneemt.

Eerder op donderdag werd duidelijk dat Ajax hoopte op de komst van Van den Berg. VoetbalPrimeur wist echter te melden dat de jeugdinternational donderdag al gesprekken voerde met Mainz en Union Berlin. Liverpool wilde Van den Berg ook alleen verhuren, terwijl Ajax hem wilde kopen. Daardoor werd al snel duidelijk dat een transfer een moeilijk verhaal werd voor de Amsterdammers. Op dezelfde dag is Van den Berg nu gepresenteerd bij Mainz, dat dus razendsnel heeft gehandeld.

Wedden

Meer odds

Mainz heeft ook afspraken gemaakt over een eventueel langere samenwerking met Van den Berg, al mag het daar niet over in detail treden. Vorig seizoen was Van den Berg ook al op huurbasis actief in de Bundesliga: hij speelde toen in het shirt van Schalke 04, dat uiteindelijk degradeerde. Van den Berg miste veel wedstrijden door een slepende enkelblessure, maar maakte in het slot van het seizoen indruk.

"Sepp is een jonge, ongelooflijk getalenteerde centrale verdediger die al veel brengt: hij heeft techniek, spelverstaan, lichamelijkheid en mentaliteit", zegt sportief directeur Martin Schmidt over Van den Berg. "We hebben heel goede gesprekken gevoerd en beide partijen hadden al snel het gevoel dat het goed zou passen."

Door de Mainz-move van Van den Berg moet Ajax nu verder zoeken naar een opvolger van Jurriën Timber, die naar Arsenal gaat vertrekken. De komst van Jeremiah St. Juste wordt namelijk ook een moeilijk verhaal, omdat Sporting Portugal erg tevreden is over de Oranje-international.

Van den Berg zet zijn handtekening onder zijn huurcontract bij Mainz

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!