Koeman zoekt contact met Brobbey: 'Ik had hem meer moeten verdedigen'

14 november - 11:27 Laatste update: 11:51
82

Ronald Koeman erkent dat hij Ajax-spits Brian Brobbey meer in bescherming had moeten nemen. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zich in Rondo kritisch uit over de aanvaller.

"We hadden hem er tijdens de vorige interlandperiode bij. Dan waren we aan het afwerken en dan zag je dat zijn eerste aanname en manier van afwerken niet goed waren", zei Koeman onder meer. De bondscoach kreeg veel kritiek over zich heen. "Het verbaast mij dat het zo'n item is geworden", zegt Koeman op het persmoment van dinsdag.

Brobbey meldde zich maandag in Zeist - de spits is wegens overbelasting teruggekeerd naar huis - waarna Koeman met hem om tafel ging. "Wat ik tegen hem heb gezegd, is dat ik vind dat ik hem achteraf iets meer in bescherming had moeten nemen. Ik ben een heel slechte politicus. Daar word je wel eens voor gestraft", aldus Koeman, die het boetekleed aantrekt. "Ik had hem meer moeten verdedigen, dat heb ik gezegd."

De bondscoach benadrukt de kwaliteiten van Brobbey te herkennen. "Ik heb hem al een aantal keer geselecteerd. Dat was niet altijd op basis van speeltijd. Ook toen hij minder speelde, was hij al in beeld. Ik vind dat hij zich in de laatste periode goed ontwikkelt. Heel sterk, snel en gevaarlijk. Met absoluut genoeg om te verbeteren. Blijkbaar mag je dat niet altijd zeggen", bijt Koeman van zich af.