Spelersrapport: twee onvoldoendes PSV, Gakpo onzichtbaar in Engeland

20-10-2022 20:55 Laatste update: 21:05
268

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd te stunten in Europa. Premier League-koploper Arsenal was een maatje te groot (1-0). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Walter Benítez - 7,5: de Argentijnse doelman sleepte PSV er doorheen toen Arsenal de gaskraan steeds verder opendraaide. Bij het doelpunt van matchwinner Granit Xhaka moest Benitez het antwoord schuldig blijven.

Phillipp Mwene - 5,5: het is geen speler die heel erg opvalt, de Oostenrijker. In het eerste uur speelde hij op rechts, daarna op links. Mwene had vooral de handen vol aan zichzelf.

André Ramalho - 7: de pittige klus om Gabriel Jesus van scoren af te houden, lag in de handen van Ramalho. Dat lukte wonderwel. De Braziliaan was de beste verdediger in Londen.

Armando Obispo - 6,5: samen met Ramalho had Obispo zijn zaakjes heel aardig op orde, mede door het sterke blok voor hem. Dat de verdediger uiteindelijk moest capituleren, mag geen verrassing heten.

Philipp Max - 5: opnieuw de zwakste schakel bij PSV. De onherkenbare Duitser verdedigt naïef, of zoals Pierre van Hooijdonk het in de rust omschreef: als een 'oud wijf'. Het wordt tijd voor Mauro Júnior.

Erick Gutiérrez - 6: iedereen kan zien dat PSV verdedigend een stuk stabieler is dankzij Gutiérrez. De Mexicaan wist alleen bar weinig toe te voegen aan het aanvalsspel.

Ibrahim Sangaré - 7: Sangaré bleef goed overeind in de Arsenal-storm, mede doordat hij met Gutiérrez een goede hulp bij zich heeft. Na rust voorkwam hij een zeker doelpunt van Jesus.

Joey Veerman - 6: de soms wat lichtzinnige Volendammer wisselt goede momenten af met mindere momenten. Het spel ging grotendeels langs hem heen. Veerman had ook niet de meest dankbare taak van alle PSV'ers, omdat hij zo vaak in de achteruit moest.

Xavi Simons - 7: aan de bal was Simons de beste bij PSV. In de eerste helft creëerde hij ook een kans voor zichzelf met een lekkere rush. Zit hij morgen bij de voorlopige WK-selectie van Oranje?

Guus Til - 5: net als Max en Mwene komt de gelegenheidsspits duidelijk tekort als het tempo omhoog gaat. Hij werkte zich (weer) een slag in de rondte, maar Til kwam geen seconde in het stuk voor en werd na 65 minuten gewisseld.

Cody Gakpo - 5,5: het was er de wedstrijd niet naar om zijn stempel te drukken, maar Gakpo zal zich ongetwijfeld meer hebben voorgesteld van zijn eerste wedstrijd in Engeland sinds zijn afgeketste Premier League-transfer. Onzichtbaar.

Invallers
Noni Madueke - x: viel na 65 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.
Jordan Teze - x: viel na 65 minuten in voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.
Luuk de Jong - x: viel na 77 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.
Richard Ledezma - x: viel na 90 minuten in voor Simons en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6,5: de trainer van PSV besloot zich niet aan te passen en dat had de kansen van zijn ploeg waarschijnlijk ook niet veel groter gemaakt. Het niveauverschil was te groot, dat valt Van Nistelrooij niet aan te rekenen.