Malen maakt indruk bij koploper Dortmund en zet indrukwekkende reeks neer

Malen maakt indruk bij koploper Dortmund en zet indrukwekkende reeks neer

25-04-2023 09:57 Laatste update: 10:10
39

Donyell Malen is bezig aan een uitstekende periode bij Borussia Dortmund. De aanvaller had het lange tijd lastig bij Die Schwarzgelben, maar scoort er de laatste weken behoorlijk op los én is nu koploper van de Bundesliga

Het is een flinke verandering ten opzichte van een aantal maanden geleden. In december erkende Malen nog dat zijn niveau niet hoog genoeg lag. "'Ik moet me nog veel verbeteren. Belangrijk is dat ik positief blijf en hard aan mezelf werk", stelde de oud-PSV'er destijds. De statistieken liegen er vier maanden later niet om: de 24-jarige aanvaller wist in de afgelopen vijf wedstrijden maar liefst zes keer te scoren en gaf ook drie assists.

Wedden

Meer odds

Met nog negen speelronden te gaan neemt Dortmund de leiding in de Duitse competitie. Achtervolger Bayern München volgt op één punt, maar Der Rekordmeister heeft het dit seizoen lastig, waar normaliter de titel als zekerheidje wordt beschouwd. Malen werd in 2021 door Dortmund bij PSV opgehaald en kostte de Duitse club dertig miljoen euro. De Nederlander heeft een contract dat tot 2026 doorloopt.