Ook voorzitter supportersvereniging steunt Taylor: 'Ajax-publiek is superkritisch'

Ook voorzitter supportersvereniging steunt Taylor: 'Ajax-publiek is superkritisch'

20 februari - 12:05
160

Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging van Ajax, schaart zich achter het statement van de F-Side, die maandag opriep tot het stoppen met het massaal aanpakken van Kenneth Taylor. De middenvelder is de laatste weken geregeld het mikpunt van kritiek, zo ook afgelopen zondag tegen NEC (2-2). 

Taylor werd tegen NEC na ruim een uur spelen gewisseld. Op dat moment klonk er gejuich en applaus uit de Johan Cruijff ArenA. Ook tegen Bodø/Glimt was dat het geval. 'Kijk eens in de spiegel. En of ze nou zijn aangekocht of voortkomen uit de eigen jeugdopleiding, individuele Ajacieden fluit je niet uit', schreef de F-Side vervolgens. 

Wedden

Meer odds

"Het publiek van Ajax is superkritisch", vertelt Nagtzaam in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In mijn ogen is het puur een beoordeling van zijn spel over langere tijd. Hij zit nu 2,5 jaar bij het eerste. Dat wordt als lang gezien, maar hij is natuurlijk nog steeds jong. Zeker eigen jongens krijgen aanvankelijk meer krediet dan aankopen. Maar als prestaties uitblijven, komt een punt dat fans massaal afstand nemen van een speler."

Met het statement van de F-Side, is Nagtzaam het roerend eens. "Daar zat geen woord Spaans bij. Het publiek mag altijd oordelen. Het is alleen niet handig een individu dat worstelt bij een wissel met applaus te beschadigen. Wij roepen dan ook op het hele team te beoordelen en Ajax zo goed mogelijk te helpen nog het maximale uit dit seizoen te halen."