PSV ontvangt dertig miljoen: 'Onze concurrentiepositie internationaal versterken'

PSV ontvangt dertig miljoen: 'Onze concurrentiepositie internationaal versterken'

11-03-2022 10:18 Laatste update: 10:29
236

PSV heeft per direct de beschikking over een extra lening van dertig miljoen euro. De Eindhovenaren richten het zogeheten Partnerfonds 2 op, waarmee de financiële positie van de club verbetert. 

Dat maakt de club vrijdagochtend via de clubkanalen bekend. In het partnerfonds zitten de bedrijven EDCO Eindhoven BV, Frank van Gool, Koninklijke Jumbo Foodgroep BV, Maarten Franken en Royal Swinkels Family Brewers genesteld. Zij stellen gezamenlijk een bedrag van dertig miljoen euro beschikbaar. PSV spreekt van 'strategische investeringen'. 

Wedden

Meer odds

De vijf partijen hebben dezelfde voorwaarden als de bedrijven die zes jaar geleden samen met PSV het eerste partnerfonds oprichtten. Philips, ASML, De Mandemakers Groep, Opportunity Partners en VDL Groep stelden in 2016 ook dertig miljoen euro ter beschikking. Met dat bedrag werden oude leningen geherfinancieerd en werd er geïnvesteerd in faciliteiten op De Herdgang. 

Het bedrag dat nu direct vrij komt gebruikt PSV voor investeringen op de jeugdafdeling en het Philips Stadion. Expliciet wordt vermeld dat het geld niet gebruikt wordt voor directe versterkingen voor het eerste elftal. 

Versteviging
Algemeen directeur Toon Gerbrands is blij met het nieuwe partnerfonds. "Dankzij de betrokkenheid van deze partijen uit de Brainportregio kunnen wij blijven bouwen aan een sterk PSV", reageert hij. "Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken." De partijen verstrekken de lening in de vorm van een achtergestelde lening. De liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV worden zodoende versterkt. "PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis", aldus Gerbrands.