De Jong 'in shock' door Van Gaal: 'Ik heb niks aan hem gemerkt bij Oranje'

De Jong 'in shock' door Van Gaal: 'Ik heb niks aan hem gemerkt bij Oranje'

07-04-2022 23:46
9

Frenkie de Jong heeft zich uitgelaten over de huidige bondscoach en de aanstaande bondscoach. De middenvelder van FC Barcelona was 'in shock' door het nieuws over Louis van Gaal, terwijl De Jong blij is dat Koeman in 2023 weer aan de slag gaat bij Oranje.

Na afloop van Eintracht Frankfurt-Barcelona (1-1) verschijnt De Jong voor de camera van ESPN. Daar krijgt hij vragen over Van Gaal, die recent bekendmaakte dat hij lijdt aan prostaatkanker. "Ik was heel erg in shock eigenlijk", vertelt De Jong. "Ik moet ook zeggen dat ik niks aan hem gemerkt heb tijdens de eerdere interlandperiodes. Ik wens hem sterkte, hopelijk kan hij dit snel achter zich laten. Ik heb hem wel een berichtje gestuurd, ja."

Wedden

Meer odds

De Jong heeft ook contact gehad met Koeman, nadat bekend werd dat hij vanaf volgend jaar weer aan het roer staat bij Oranje. "Ja, ik heb wel kort contact met hem gehad. Ik heb hem niet gezien, dat niet. Ik ben blij dat hij terug is, Koeman is een goede trainer. Het klikt ook heel goed met de groep, ik ben er in ieder geval blij mee."

Tegen Eintracht begon De Jong overigens op de bank. Toen hij inviel, was hij wel goed voor een assist. "Het was een prima invalbeurt. Ik heb natuurlijk een assist, dus dat is altijd lekker. We moeten hier alleen wel gewoon winnen natuurlijk."