KNVB afgeperst door Russische hackers: 'Nachtmerrie wordt werkelijkheid'

KNVB afgeperst door Russische hackers: 'Nachtmerrie wordt werkelijkheid'

17-04-2023 14:41 Laatste update: 14:56
267

Problemen in Zeist: de KNVB wordt afgeperst door een berucht hackerscollectief uit Rusland. Een woordvoerder wil niets zeggen, maar mogelijk liggen binnenkort gevoelige stukken van de voetbalbond op straat.

Bij een cyberinbraak zijn waarschijnlijk contracten van (oud-)spelers en trainers, documenten over lopende tuchtzaken en gedetailleerde informatie over bedrijfsvoering en commerciële zaken buitgemaakt. De zogeheten LockBit-groep claimt erachter te zitten en zou losgeld eisen van de KNVB.

Wedden

Meer odds

Er is aangifte gedaan bij de politie. "Op dit moment loopt het digitaal forensisch onderzoek nog", laat een woordvoerder weten. "Zolang dit loopt, kunnen we hier geen nadere mededelingen over doen. Over de daders en hun motieven doen we om strategische redenen geen uitspraken."

Op de site van de ransomwarebende LockBit circuleren al screenshots van vermeende gestolen informatie, die waarschijnlijk op het darkweb belanden als de KNVB niets doet. "Dit is een organisatie die niet bluft. De KNVB moet dit heel serieus nemen", waarschuwt cybersecurity-expert Dave Maasland, die rept over 'een nachtmerrie'.