'Geen Feyenoord, PSV of Ajax, maar Real Sociedad: Spanjaarden betalen 12 miljoen'

'Geen Feyenoord, PSV of Ajax, maar Real Sociedad: Spanjaarden betalen 12 miljoen'

16-08-2023 23:27 Laatste update: 23:36
66

Real Sociedad en Dinamo Moskou hebben een akkoord bereikt over de transfer van middenvelder Arsen Zakharyan, die deze zomer ook werd genoemd bij Feyenoord, PSV en Ajax. De twintigjarige Rus zal voor vijf seizoenen tekenen bij de Basken, zo meldt het Spaanse AS.

Sociedad betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro aan Dinamo, dat in eerste instantie inzette op een bedrag van vijftien miljoen. Zakharyan wordt gezien als het grootste talent van Rusland en werd ook in verband gebracht met de gehele traditionele top-drie van de Eredivisie, maar concreet werd het niet. Naast Ajax, Feyenoord en PSV werd ook SS Lazio genoemd als bestemming.

Wedden

Meer odds

Zakharyan, die zeven interlands voor Rusland achter zijn naam heeft staan, kwam in het afgelopen seizoen tot vijf doelpunten en tien assists in 37 wedstrijden. Na Hamari Traoré en André Silva, die overkwamen van respectievelijk Stade Rennais en RB Leipzig, moet Zakharyan de derde zomeraanwinst worden van Real Sociedad, dat het afgelopen seizoen vierde werd in La Liga en zich daarmee wist te plaatsen voor de Champions League.