Steijn staat nog niet open voor verzoeningspoging Van Hooijdonk: 'Begrijp ik ook'

Steijn staat nog niet open voor verzoeningspoging Van Hooijdonk: 'Begrijp ik ook'

03-09-2023 22:16 Laatste update: 22:35
136

Pierre van Hooijdonk heeft voor het eerst fysiek gereageerd op de reuring die is ontstaan door zijn beschuldiging aan het adres van Maurice Steijn. De oud-spits betichtte de Ajax-coach ervan dat hij 'duistere dealtjes' sloot bij NAC. Na een tijdelijke verbanning is Van Hooijdonk, die spijt heeft, nu weer terug bij Studio Voetbal.

Na een verbanning van enkele weken keert Van Hooijdonk zondag terug aan tafel bij Studio Sport. Van presentator Sjoerd van Ramshorst krijgt hij eerst de vraag hoe het gaat. "Het gaat goed. Zoals je je voor kunt stellen, is het nu iets rustiger dan drie weken geleden", zegt Van Hooijdonk, die vervolgens uitlegt waarom hij zijn excuses publiekelijk aanbood aan Steijn. "Omdat ik geen bewijs had voor mijn opmerking. Dat moet je niet doen, dus vandaar mijn excuses."

Wedden

Meer odds

In zijn rectificatie liet Van Hooijdonk ook weten alles graag uit te willen praten met Steijn. De voormalig Oranje-international heeft dan ook contact gezocht met de Haagse oefenmeester. "Ja, ik heb contact gezocht en gekregen om het uit te praten. Maurice vond het daar nog te vroeg voor en dat begrijp ik ook. Maar wat mij betreft staat die deur open", zegt Van Hooijdonk.

Vervolgens doet Van Ramshorst zijn zegje over de situatie rond Van Hooijdonk. Kan de commissaris van NAC nog wel onbevooroordeeld spreken over Ajax en Steijn? "Wij hebben daar vertrouwen in, omdat we al jaren met je werken", zegt de presentator van Studio Voetbal. "Rafael (van der Vaart, red.) zei de vorige keer ook mooi: we zijn een team, kennen je lang en weten dat je je uiterst gedegen voorbereidt. Iedereen kan een uitglijder maken, dan hopen we ook dat we een nieuwe kans krijgen."

Van Hooijdonk snapt op zijn beurt dat mensen nog sceptisch zijn. "Ik begrijp heel goed dat ik het vertrouwen van de kijker weel zal moeten terugwinnen. Ik heb er ook al het vertrouwen in dat ik objectief naar de trainer Steijn en Ajax kan kijken, zoals ik dat de afgelopen tien jaar ook heb gedaan."