Napoli-voorzitter trapt na: 'Had de trainer er de eerste dag uit moeten gooien'

Napoli-voorzitter trapt na: 'Had de trainer er de eerste dag uit moeten gooien'

22-12-2023 13:24 Laatste update: 17:46
13

Aurelio De Laurentiis heeft een gigantische trap na gegeven aan Rudi Garcia, die onlangs werd ontslagen als trainer van Napoli. Eerstgenoemde, voorzitter van de Italiaanse topclub, stelt in een interview met Corriere dello Sport dat dat veel eerder had moeten gebeuren. 

De Laurentiis gaf een zeer uitgebreid interview met Correre dello Sport, dat hem ook vroeg naar het ontslag van Garcia. De Franse trainer nam dit seizoen het stokje over van Luciano Spalletti, die Napoli naar het landskampioenschip gidste. De Laurentiis kwam er al heel snel achter dat Garcia zou gaan falen in Napels. Wanneer precies? "Op de dag dat ik hem presenteerde. Ik had toen meteen moeten zeggen: ik heb hem nu voorgesteld, en bij deze vertrekt hij ook weer."

Wedden

Meer odds

Vanaf dag één wekte Garcia al irritatie op bij de Napoli-voorzitter. "Hij kwam hier en hij zei meteen dat hij Napoli niet kende en dat hij nog nooit een wedstrijd had gezien. Toen had er bij mij al een belletje moeten gaan rinkelen. In plaats daarvan moest ik lachen, maar het bleek écht zo te zijn."

In de eerste weken hield De Laurentiis nog hoop op een goede samenwerking, maar het ging van kwaad tot erger. "Alleen maar proberen om hetzelfde voetbal te spelen als Luciano Spalletti was al genoeg geweest. In plaats daarvan eiste hij dat ik fitnesscoach Francesco Sinatti, een uitstekende trainer, wegstuurde", vertelt De Laurentiis, die in het interview eveneens verklapte dat Garcia eigenlijk de derde keuze was. Napoli wilde aanvankelijk met Thiago Motta of Luis Enrique aan de haal, maar zei zeiden nee