Perez: 'Individueel is dit AZ beter, ze zullen ook wel grotere carrière krijgen'

Perez: 'Individueel is dit AZ beter, ze zullen ook wel grotere carrière krijgen'

03-03-2020 10:28
60

AZ-trainer Arne Slot ziet het elftal van Co Adriaanse dat in 2004 en 2005 furore maakte in Alkmaar als het richtpunt. Tim de Cler en Kenneth Perez denken dat het huidige team de vergelijking aankan met de formatie waar zij deel van uitmaakten.

"In elk geval hebben ze eenzelfde soort energie", zegt De Cler in het Algemeen Dagblad. "Ik vond ze tegen Ajax topclubwaardig. En ook heel volwassen. Een genot om naar te kijken. Onmiskenbaar een kampioenskandidaat. Dat is geen vraag meer.''

Perez ziet wel een verschil. Het AZ van Adriaanse rekende onder meer overtuigend af met Villarreal in de Europa League en reikte tot de halve finale. "Terwijl dit team vrij roemloos uit Europa wordt geknikkerd door een Oostenrijks team", stelt de Deen. "Maar individueel is dit team vermoedelijk wel beter dan wij. Ze zijn talentvoller en ze zullen misschien ook wel een grotere carrière krijgen."

Perez ziet dat AZ de vormdip weer te boven is na de uitschakeling in de KNVB Beker en de Europa League. "Maar als dit team piekt, dan is het écht heel goed. Geef je deze jongens de ruimte zoals Ajax deed, dan profiteren ze daar optimaal van."