Spanje volgt voorbeeld KNVB niet: 'Er zullen clubs gaan degraderen'

Spanje volgt voorbeeld KNVB niet: 'Er zullen clubs gaan degraderen'

24-04-2020 21:55
35

Wat er ook gebeurt in Spanje, La Liga-baas Javier Tebas is niet van plan om de Primera Division uit te breiden naar 22 teams. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat de Spaanse competitie afgemaakt kan worden.

De verwachting is dat de competitie in Spanje in juni hervat wordt en in juli klaar is. La Liga doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. "We zijn druk bezig om te kijken hoe we het seizoen af kunnen maken en het volgende kunnen beginnen. We hebben verschillende scenario's. Die presenteren we niet omdat we ook nog opties aan het wegstrepen zijn", zegt Tebas in Spaanse media.

Wedden

Meer odds

Tebas zegt dat het simpelweg niet mogelijk is om 22 clubs toe te laten tot de Primera Division. "De competitie is gericht op twintig clubs. We zouden zoveel aanpassingen moeten doen dat iedereen er last van heeft", zegt Tebas.

Mocht de competitie niet afgemaakt worden, dan neemt Tebas harde maatregelen. Hij volgt het voorbeeld van de KNVB om clubs niet te laten degraderen niet. "Er zullen clubs degraderen uit de Primera Division. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Als er niet meer wordt gespeeld, gaan we de competitie niet uitbreiden tot 22 clubs."