Van der Sar: 'Hadden gehoopt op een voorwaardelijke of kortere schorsing'

Van der Sar: 'Hadden gehoopt op een voorwaardelijke of kortere schorsing'

05-02-2021 11:49
170

Edwin van de Sar heeft met verslagenheid kennis genomen van de schorsing voor Ajax-doelman André Onana. De algemeen directeur van de Amsterdammers betreurt vooral de lengte van de schorsing.

Onana nam op 30 oktober onbewust Lasimac (een medicijn van zijn vrouw) omdat hij zich niet lekker voelde. De doelman overtrad hiermee de geldende dopingwet en is door de UEFA voor één jaar geschorst van alle voetbalactiviteiten: zowel nationaal als internationaal.

Wedden

Meer odds

Van der Sar betreurt de schorsing van Onana ten zeerste. "Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor André zelf maar zeker ook voor ons als club", laat de oud-keeper weten op de website van de club. 

De algemeen directeur van de Amsterdammers baalt vooral van de lengte van de straf. "Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren."