Rondo bespreekt Berghuis-interview: Een baasje bij FC Twente

Rondo bespreekt Berghuis-interview: "Een baasje bij FC Twente"

19-12-2021 21:07
26

Steven Berghuis stond uitgebreid de media te woord na de overwinning van Ajax op Feyenoord, waarbij de uitspraken over Cor Pot het meeste opvielen. Berghuis is niet gediend van uitspraken die Pot deze week in de media deed.

De uitspraken van Berghuis werden uitgelicht bij Rondo. De zender denkt te weten waarom Berghuis zich zo afreageerde. "Hij was met afstand onze beste speler en in de kern een leuke, slimme jongen. Maar het chagrijn overheerste op een gegeven moment, hij was soms echt onuitstaanbaar, kreeg ruzie met iedereen. Het lag misschien ook wel aan de groep dat het zo groeide. In mijn spelerstijd kreeg je een knal voor je kop als je je zo gedroeg. Veel spelers waren bang voor hem, die groep deed er niets aan", haalt Rondo uitspraken van Pot in de Volkskrant aan.

Wedden

Meer odds

Youri Mulder lacht nadat hij het Berghuis-interview ziet: "Dit vind ik heel onvolwassen, dit zou ik niet doen. Ik zou niet zo persoonlijk worden in een interview. Ik ken hem vanuit FC Twente, waar hij af en toe een baasje was. Je moet voor jezelf opkomen, maar het was een beetje vervelend. Ik heb het gevoel dat het nu beter is, maar deze opmerking past daar weer wel een beetje bij. Je krijgt daar weer gezeur over, want we hebben het er hier over."

Marco van Basten werkte bij AZ met Berghuis. "Daar had hij ook bonje met Wesley Hoedt, het is geen makkelijke jongen. Dat gebeurt gewoon een keer, dat is ook goed. Het moet ook op het scherpst van de snede gaan."