'PSV wil mogelijk Gakpo-vertrek opvangen met komst Portugees talent'

'PSV wil mogelijk Gakpo-vertrek opvangen met komst Portugees talent'

08-06-2022 07:28 Laatste update: 08:12
67

PSV heeft de negentienjarige Joelson Fernandes nadrukkelijk in het vizier, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van Sporting CP, die verhuurd wordt aan FC Basel, geldt als een belangrijke kandidaat bij een vertrek van Cody Gakpo.

De Eindhovenaren scouten naar verluidt al mogelijke vervangers voor Gakpo, van wie de kans aanwezig is dat hij deze zomer vertrekt bij PSV. De naam van Fernandes is nadrukkelijk naar boven gekomen, aldus VI en ED. De Portugees, met roots in Guinee-Bissau, doorliep de jeugdopleiding van Sporting en vertrok vorige zomer op huurbasis naar Basel. In Zwitserland kwam Fernandes in 23 optredens niet tot scoren.

Wedden

Meer odds

In principe loopt het huurcontract van Fernandes bij Basel door tot de zomer van 2023, terwijl de Zwitsers ook een optie tot koop bedingen. PSV hoopt desondanks zaken te kunnen doen. De Eindhovenaren houden behalve met een vertrek van Gakpo ook rekening met een exit van Bruma. Bruma mag vertrekken en staat op de radar bij enkele Turkse clubs. 

Fernandes kan zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten. Hij speelde tot dusver vijf interlands voor Jong Portugal en heeft vier officiële duels voor de hoofdmacht van Sporting op zijn naam staan.