Schreuder verlaat PEC met opgeheven hoofd: 'Bijna 10 miljoen. Wie kan dat zeggen?'

Schreuder verlaat PEC met opgeheven hoofd: 'Bijna 10 miljoen. Wie kan dat zeggen?'

08-07-2023 07:38
19

Dick Schreuder bestrijdt dat zijn vertrek bij PEC Zwolle te maken heeft met de penibele financiële situatie. De trainer promoveerde met de Blauwvingers naar de Eredivisie, maar maakte deze zomer de overstap naar het Spaanse CD Castellón.

Zelfs na de transfers van Thomas van den Belt en Younes Taha kon Schreuder de selectie van PEC naar verluidt niet versterken zoals hij voor ogen had. Handhaving in de Eredivisie lijkt dan ook een hels karwei te worden. "Nee, daarom vertrok ik niet", reageert Schreuder in het Algemeen Dagblad. "Ik geloof oprecht dat PEC erin kan blijven met deze selectie."

Wedden

Meer odds

"Bovendien zat ik na de promotie, toen iedereen vakantie vierde, constant met spelers en zaakwaarnemers in hotels. Ik maakte deze keuze omdat dit voor mij een mooie kans is weer in het buitenland te werken. Dat trekt mij gewoon", gaat Schreuder verder. De Barnevelder stelt dat hij wel eerder was vertrokken als de financiële situatie de reden was. Zo sloeg hij aanbiedingen van Leeds United, FC Groningen, FC Utrecht en Fortuna Sittard af. 

Toen had Schreuder het gevoel dat hij nog niet klaar was in Zwolle. Nu kan hij wel met opgeheven hoofd vertrekken. "Kijk hoe het voetbal weer leeft in Zwolle. Het stadion zat bijna altijd vol. En als Thomas Beelen weggaat, hebben we voor bijna 10 miljoen euro aan spelers verkocht. Wie kan dat zeggen? En de club kreeg ook nog geld voor mij, omdat ik een doorlopend contract had."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!