Van Basten gecharmeerd: 'Met hem in de basis verliest Ajax niet'

Van Basten gecharmeerd: 'Met hem in de basis verliest Ajax niet'

27-11-2023 22:15 Laatste update: 23:00
33

Marco van Basten denkt dat Ar'jany Martha nu al erg belangrijk is voor Ajax. Elke keer als het tot linksback omgetoverde talent een basisplaats had, won Ajax. De keren dat hij op de bank zat, werd er geen resultaat geboekt. 

Bij Rondo is er maandagavond kort aandacht voor de 5-0 zege van Ajax op Vitesse. Van Basten vindt het niet zo bijzonder dat de Amsterdammers wonnen van de Eredivisie-hekkensluiter, maar kijkt wel op van de twintigjarige Martha. "Wat ik wel frappant vond, is dat die jonge linksback drie keer heeft gespeeld, en drie keer wonnen ze." Martha debuteerde tegen FC Volendam, en was voor het duel met Vitesse ook nog basisklant tegen sc Heerenveen. "Twee keer stelt hij hem niet op, en verliezen ze", vervolgt Van Basten, die doelt op de duels met Brighton (0-2) en de wedstrijd tegen Almere City, die in 2-2 eindigde. 

Wedden

Meer odds

"Zou die jongen zoveel invloed hebben?", vraagt de voormalig trainer van de Amsterdamse club zich hardop af. "Ik denk het wel." Presentator Wytse van der Groot reageert ietwat verbaasd. "Op het spel?", vraagt hij. "Ja dat denk ik echt", besluit Van Basten, die denkt dat hij al 'héél' belangrijk is voor Ajax en trainer John van 't Schip. 

Collega-analist Giovanni van Bronckhorst gaat wat dieper in op de kwaliteiten van de aanvallend ingestelde vleugelverdediger. "Het is wel een moderne back. Een jongen die naar voren wil, zeker in de combinatie met Bergwijn (Steven, red.) aan de binnenkant. Dus ja, het is wel een jongen met toekomst."