'Heftige dagen' bij FC Utrecht: 'Ik ga niet stoppen, absoluut niet aan de orde'

'Heftige dagen' bij FC Utrecht: 'Ik ga niet stoppen, absoluut niet aan de orde'

29-08-2023 12:17 Laatste update: 12:19
117

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. noemt het ontslag van Michael Silberbauer 'heftig en pijnlijk'. De Deense trainer werd dinsdagochtend de wacht aangezegd vanwege tegenvallende resultaten.

FC Utrecht verloor zondag ook van PEC Zwolle (1-0) en heeft na drie wedstrijden nog geen punt gepakt en geen doelpunt gemaakt. "Het waren heftige en intensieve dagen", vertelt Zuidam aan ESPN. "We zijn net aan een nieuw seizoen begonnen, dan wil je hier niet nu al staan om het vertrek van de trainer te bespreken."

Wedden

Meer odds

"Maar", voegt hij eraan toe, "de seizoenstart spreekt voor zich, dat hoeven we niet te ontkennen. Silberbauer heeft 26 wedstrijden op de bank gezet en dat was een periode met hoge pieken en diepe dalen. We hebben te weinig stabiliteit en groei gezien, dat is de voornaamste reden voor het ontslag."

Silberbauer reageerde 'uitermate teleurgesteld', vertelt Zuidam. "Ik kan hem niks verwijten. Hij heeft alles gedaan wat in hem zat. Iedereen voelt zich verantwoordelijk, ik ook. We hebben alles geprobeerd om hem te laten slagen, maar dat is niet gelukt. Of ik ook ga stoppen? Nee, dat is absoluut niet aan de orde."

Rob Penders neemt tot en met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (zondag) het stokje over. Daarna is er een interlandbreak en dan hoopt Zuidam een nieuwe trainer vast te kunnen leggen. "Penders? Dat weten we nu nog niet. Alles is open." Ook op de namen van Ron Jans en Dick Advocaat wil hij niet ingaan. "Er zijn natuurlijk interessante namen, maar hierover speculeren is nu niet netjes."