Henderson geraakt door kritiek: 'Kan alleen maar zeggen dat het me spijt'

Henderson geraakt door kritiek: 'Kan alleen maar zeggen dat het me spijt'

05-09-2023 14:55
81

Jordan Henderson is een van de vele topspelers die deze zomer de overstap maakten naar Saudi-Arabië. Een controversiële stap, zeker voor Henderson, die kwalijk wordt genomen dat hij naar het land vertrok waar homoseksualiteit als misdaad wordt gezien, terwijl hij lang opkwam voor LGBTQ+ rechten. In gesprek met The Athletic gaat Henderson in op de kwestie.

De voormalig aanvoerder van Liverpool wordt verweten dat hij geld boven moraal verkiest. "Ik begrijp de frustratie. Ik begrijp de woede. Ik begrijp het. Ik kan alleen maar zeggen dat het me spijt dat men het zo ervaart. Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen", stelt de middenvelder, die net als Georginio Wijnaldum neerstreek bij het Al Ettifaq van manager Steven Gerrard. "Toen ik de beslissing nam, deed ik dat door ernaar te kijken met het idee dat als ik zelf niet ga, we andere landen en culturen van afstand kunnen blijven bekritiseren, zonder dat het iets verandert."

Wedden

Meer odds

De Britse LGBT-groep 3LIONSPRIDE gaf eerder aan Henderson niet meer toe te juichen. Ook zal hij niet langer als gezicht dienen voor campagnes. "Het raakt me. Ik ben niet iemand die naar huis gaat en dan alles loslaat, maar mensen hebben recht op hun mening. Ze hebben het recht om zich zo te voelen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hen nooit dit gevoel heb willen geven en dat ik als persoon niet ben veranderd. Geld is nooit een motivatie geweest, nooit. Begrijp me niet verkeerd, je moet je als voetballer gewaardeerd voelen en dat wordt in het voetbal nu eenmaal geuit in geld, maar dat was niet de reden voor deze overstap."