AZ herstelt zich van midweekse bekernederlaag dankzij uitblinkende Karlsson

06-03-2022 18:40
119

AZ heeft zich zondag tegen NEC hersteld van de midweekse bekernederlaag tegen Ajax. In Nijmegen was Jesper Karlsson met twee doelpunten de uitblinker: 1-2.

Via Karlsson kwam AZ al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar daar gingen wel de nodige protesten van NEC aan vooraf. Karlsson leek de bal te controleren met de arm, de VAR keurde de goal echter goed. Naarmate de eerste helft vorderde kwam NEC beter in de wedstrijd en dat leverde vlak voor rust de gelijkmaker van Rodrigo Guth op. De verdediger kopte de bal uit een corner hard achter AZ-doelman Peter Vindahl-Jensen.

In de beginfase na rust was NEC de betere ploeg en ontsnapte AZ meerdere malen aan een achterstand. Magnus Mattson miste en even later deed Souffian El Karouani hetzelfde. AZ overleefde het kwartier na rust en kon daarna zelf weer aan aanvallen denken. Mattijs Branderhorst bleek meermaals de reddende engel van NEC, maar moest in de slotfase alsnog twee keer vissen.

AZ ietwat gelukkig op voorsprong. Karlsson zag een matig schot toch achter Branderhorst belanden, waarna AZ zich naar de 1-3 counterde. Branderhorst redde op een schot van Tijjani Reijnders, maar Hakon Evjen scoorde wel. Die treffer bleek de genadeklap voor NEC, dat niet meer in een stunt geloofde.

AZ blijft in het spoor van nummer drie Feyenoord, NEC blijft op de negende plaats staan.