'Mislintat laat weinig mensen toe tijdens Ajax-hervorming, dat vind ik risicovol'

'Mislintat laat weinig mensen toe tijdens Ajax-hervorming, dat vind ik risicovol'

11-05-2023 14:49 Laatste update: 14:58
96

Sven Mislintat laat in zijn werkzaamheden om Ajax te hervormen maar weinig mensen toe. Dat vertelt Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, in de Pak Schaal Podcast. De nieuwbakken directeur voetbalzaken van de Amsterdammers werkt graag op zijn eigen manier, zo klinkt het.

Mislintat is op papier nog niet aan het werk bij Ajax, maar in de praktijk is de situatie anders. "Hij is er nu drie dagen in de week. De rest doet hij vanuit Duitsland", aldus Jansen. "De afgelopen dagen hoor ik binnen Ajax dat hij in zijn keuzes weinig mensen toelaat. Dat vind ik risicovol. Er liggen behoorlijk wat dingen op zijn bordje."

Wedden

Meer odds

Een van die dingen is het wel of niet aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. "Hij realiseert zich dat die keuze de belangrijkste is die hij gaat maken. Daarnaast moet hij de scouting vorm gaan geven en hij moet iemand leiding gaan geven over de jeugdopleiding. Er moet ook flink doorgeselecteerd worden in de selectie."

Er bestaat ook nog altijd een kans dat John Heitinga volgend seizoen voor de groep staat. "Wat je echt over Heitinga hoort, is dat hij echt een heel talentvolle trainer is. Hij heeft zich door de jaren heen geweldig ontwikkeld en hij communiceert heel sterk. Spelers lopen met hem weg, ook de wisselspelers. Het is vooral iemand die de club van binnen kent. Iemand die weet: dit moet er gebeuren met de club. Je hebt niet de garantie dat het met een trainer van buitenaf beter gaat."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!