Sparta presenteert De Graafschap-uitblinker: 'Tijd voor een hoger niveau'

Sparta presenteert De Graafschap-uitblinker: 'Tijd voor een hoger niveau'

12-07-2023 15:58 Laatste update: 16:15
18

De achtste zomertransfer van Sparta is een feit. Camiel Neghli komt over van De Graafschap en tekent voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Neghli (21) was afgelopen seizoen een lichtpuntje bij De Graafschap. Omdat zijn contract volgend jaar zou aflopen, besloot de Doetinchemse club groen licht te geven voor zijn vertrek naar Sparta. Neghli sluit meteen aan op het trainingskamp in Delden.

Wedden

Meer odds

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, vertelt op de clubsite dat Neghli al 'lange tijd' werd gevolgd. "Afgelopen seizoen was dat nog makkelijker omdat hij uit is gegroeid tot een vaste waarde in Doetinchem", aldus Nijkamp, die de statistieken van Neghli opsomt: elf goals en vijf assists in 32 competitieduels.

"Het is tijd voor hem op zich op een hoger niveau te presenteren", vervolgt Nijkamp. "Sparta wil hem die mogelijkheid bieden en hij zal op zijn beurt de concurrentie aan moeten gaan om zich in het team te spelen. Daar geven we hem de ruimte voor door hem langdurig vast te leggen zodat hij kan toewerken naar zijn debuut in de Eredivisie.”

Neghli is na Tijs Velthuis, Django Warmerdam, Pelle Clement, Saïd Bakari, Sergi Rosanas, Kaylen Reitmaier en Agustín Anello de achtste zomerversterking in de selectie van trainer Jeroen Rijsdijk.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!