Gewenste spits voor Cocu: Vitesse haalt boomlange Zweed naar Arnhem

Gewenste spits voor Cocu: Vitesse haalt boomlange Zweed naar Arnhem

29-08-2023 17:40
44

Vitesse beschikt sinds dinsdag over een nieuwe spits: Joel Voelkerling Persson. De twintigjarige Zweed wordt tot medio 2024 op huurbasis overgenomen van het Italiaanse US Lecce. De Arnhemmers hebben ook een optie tot koop bedongen. 

De transfer van Voelkerling Persson hing al een tijdje in de lucht. Inmiddels is de overstap beklonken, waardoor de aanvaller in Arnhem de concurrentiestrijd aan kan gaan met Saïd Hamulic en Amine Boutrah. Ook zij zijn dit seizoen nieuwkomers in het GelreDome. 

Wedden

Meer odds

"We willen graag het niveau binnen de selectie opschroeven en met Joel hebben we meer opties voorin weten te creëren", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes. "Joel is een lange, maar behendige speler die het beste als spits uit de voeten kan. Hij past daarnaast perfect in ons plaatje: talentvolle spelers met potentie aantrekken en de kans geven zich verder te ontwikkelen om waarde voor Vitesse te creëren. De optie tot koop biedt ons die mogelijkheid."

De 1.93m lange Zweedse aanvaler begon zijn carrière in Zweden bij Trelleborg, alvorens hij begin 2019 naar AS Roma trok. Daar bleef een doorbraak in de hoofdmacht uit. Vorig seizoen speelde hij negen Serie A-wedstrijden voor Lecce, allemaal invalbeurten. "Ik wilde perse een stap zetten die goed zou zijn voor mijn carrière", reageert Persson. "De Nederlandse Eredivisie past hier perfect bij en in het bijzonder Vitesse. Spelers krijgen hier de kans zich te ontwikkelen. Dat heeft de club al meermaals bewezen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!