FC Utrecht recht de rug tijdens Jans-debuut en boekt tegen Heracles eerste zege

16-09-2023 23:04 Laatste update: 23:04
76

FC Utrecht heeft zaterdagavond de eerste drie punten van het seizoen geboekt. Onder leiding van Ron Jans, die zijn debuut maakte als trainer van de Domstedelingen, werd er op bezoek bij Heracles Almelo met 1-3 gewonnen.

Jans volgde vorige week officieel de onlangs ontslagen Michael Silberbauer op, die tegen Feyenoord (1-5 nederlaag) al vervangen werd door interim-trainer Rob Penders. De ervaren Nederlandse trainer besloot de Utrechtse basiself voor het bezoekje aan Heracles direct op de schop te gooien. Zo werden spelers als Jens Toornstra en Zakaria Labyad direct naar de bank verwezen.

Zij zagen van een afstandje hoe Utrecht al na vijf minuten spelen op voorsprong kwam. Ole Romeny, die het vertrouwen kreeg van Jans, schoot raak. De voorsprong was terecht, want de bezoekers waren sterker in de openingsfase en leken de schroom echt van zich af te gooien. Romeny had even later ook zijn tweede kunnen maken, maar dat bleef Heracles toen nog bespaard. Kort voor rust werd het via Victor Jensen alsnog 0-2. Die treffer was een logisch gevolg van het spelbeeld, al kregen de Almeloërs halverwege het eerste bedrijf ook een aantal kansen. Ook werd een treffer van Mohamed Sankho nog afgekeurd.

Na ruim een uur spelen bracht de promovendus de spanning alsnog terug in de wedstrijd. Abdenege Nankishi was het eindstation na een fraaie uitbraak. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Die jacht moest even gestaakt worden toen er een biertje op het veld belandde, waarna het duel kort werd stilgelegd. Na de hervatting en nóg een staking (doelman Vasilios Barkas werd bekogeld met bier) hield Utrecht uiteindelijk zonder al te veel moeite stand.

In de slotfase werd het ook nog 1-3 voor de bezoekers na een eigen doelpunt van Heraclied Navajo Babkoord. Zodoende kans Jans terugkijken op een uitstekend debuut als trainer van Utrecht, dat na vijf speelrondes eindelijk de eerste punten kan bijschrijven.