Te Kloese content met vertrek tweetal Feyenoord: 'Goed dat die verkocht zijn'

Te Kloese content met vertrek tweetal Feyenoord: 'Goed dat die verkocht zijn'

17-09-2023 10:34 Laatste update: 10:38
86

Dennis te Kloese is er niet rouwig om dat Robert Bozenik en Christian Conteh deze zomer zijn vertrokken. De directeur van Feyenoord vertelt in Goedemorgen Eredivisie dat het tweetal flink op de salarishuishouding drukte. Technisch directeur van Sparta, Gerard Nijkamp laat zijn licht nog schijnen over de situatie die Maurice Steijn heeft bij Ajax.

"Als er van tevoren geen goed gevoel is, dan moet je het ook niet doen", vertelt Te Kloese over de samenwerking binnen Feyenoord. "Onze scouting heeft de laatste jaren laten zien dat ze heel goed en heel talentvol zijn in jongens binnenhalen. De communicatie is goed bij ons en het vertrouwen ook. Dan kan je ook wel een keer een fout maken. Het zou raar zijn om de trainer er niet bij te betrekken, want de man is heel capabel. Robert Bozenik en Christian Conteh bijvoorbeeld, was een goede zaak dat we die verkocht hebben."

Wedden

Meer odds

Waar Feyenoord een oase van rust is op transfergebied, lijkt het bij Ajax juist minder. Nijkampt ziet dat er als technisch directeur bij Sparta, wel goed naar Steijn werd geluisterd. "We hadden beide een veto. Maurice mocht spelers aandragen en dat mochten wij ook. Vanuit de staf kan je dus ook wel een speler aandragen. Maar als mijn trainer zegt, ik voel het er niet bij, dan is dat voor ons een no go. Als de trainer het niet doet, dan doen we het zeker niet. Maar als iedereen die klik heeft met een speler, dan doen we het altijd."