Steijn blikt terug op veelbesproken Ibiza-trip: 'Als ik naar Scheveningen ging...'

Steijn blikt terug op veelbesproken Ibiza-trip: 'Als ik naar Scheveningen ging...'

4 maart - 22:54
43

Maurice Steijn kon in zijn periode als trainer van Ajax op heel veel kritiek rekenen toen hij gedurende een interlandbreak besloot op vakantie te gaan naar Ibiza. Bij Rondo op Ziggo Sport licht Steijn de situatie toe.

Steijn zat midden oktober in hetzelfde vliegtuig als Arne Slot naar Ibiza. De trainer van Feyenoord kreeg geen kritiek op zijn keuze om er even tussenuit te gaan, Steijn wel. "De hele staf van Ajax was op dat moment in het buitenland. In die periode waren alle internationals weg. Ik had nog twee spelers", stelt de oud-trainer van Ajax. "Die hadden we uiteindelijk samengevoegd met Jong Ajax. Daar waren ook de beste spelers met hun land weg. Dan train je met negen mensen."

Wedden

Meer odds

"Daar ben je dan veertien dagen mee, terwijl je eigenlijk niet zoveel met ze kan doen. Dan is het ook wel even lekker om er twee of drie dagen tussenuit te gaan. Iedereen binnen Ajax begreep dat ook", gaat Steijn verder. Door de onrust die op dat moment al heerste bij de Amsterdammers, besefte de oefenmeester dat hij onder een vergrootglas lag. Met de kennis van nu had hij geen andere keuze gemaakt. "Als ik naar Scheveningen was gegaan, hadden ze daar ook iets over gezegd. Je weet toch nooit waar je goed aan doet."

Steijn benadrukt dat hij ook op Ibiza met Ajax bezig was. "Het is ook niet dat je dan niets doet. Heel veel van mijn spelers speelden interlands. Dat volg je en je kijkt wedstrijden terug."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!