Kroes is eindelijk begonnen bij Ajax en onthult visie voor komende tijd

Kroes is eindelijk begonnen bij Ajax en onthult visie voor komende tijd

15 maart - 10:56 Laatste update: 14:59
113

Alex Kroes heeft op de clubkanalen van Ajax gereageerd op zijn start als algemeen directeur van de Amsterdammers. De 50-jarige bestuursman volgt tussenpaus Jan van Halst op en startte vrijdag met zijn werkzaamheden. 

"Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik hier als jeugdspeler begon en nu mag ik als algemeen directeur aan de slag", vertelt Kroes op de website van Ajax. "Ik heb er heel veel zin in. Het is mijn doel om samen met mijn collega's opnieuw mooie tijden met onze club te gaan beleven. De komende tijd staat in het teken van een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Het gaat om samen opleiden, ontwikkelen en winnen. Maar ook om plezier en impact maken."

Wedden

Meer odds

Kroes neemt ook als voorzitter plaats in het bestuur van de Ajax Foundation. "Tijdens mijn jaren bij Go Ahead Eagles drong het pas goed tot mij door hoeveel een voetbalclub voor de maatschappij kan betekenen", blikt Kroes terug. "Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig, maar dat veranderde snel. Op een gegeven moment noemden ze mij daar zelfs 'Mr MVO'. "Zijn positie in bij de Ajax Foundation noemt Kroes 'eervol'. "Ik weet dat ze verschillende mooie projecten hebben voor jongeren in Amsterdam. Daar ga ik me de komende tijd natuurlijk ook in verdiepen."

Michael van Praag, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met de aanwezigheid van de nieuwe algemeen directeur. "Het is fijn dat Alex eindelijk bij ons is. Ik heet hem namens de RvC heel hartelijk welkom. Hij gaat een drukke tijd tegemoet, dat is hem bekend. We wensen hem uiteraard veel succes en in het kader van 'Samen Ajax' zullen we hem waar nodig met raad en daad terzijde staan."