'Europa mag nu een doel zijn voor RKC, het is onwijs gaaf als het lukt'

'Europa mag nu een doel zijn voor RKC, het is onwijs gaaf als het lukt'

12-05-2023 12:10
21

Rick Hoogendorp is niet verrast dat RKC Waalwijk weer een rol van betekenis speelt in de Eredivisie. Dat vertelt de voormalig clubtopscorer tegen Voetbal International.

"Het is zonder meer heel knap. Maar RKC is een club die altijd weer boven komt drijven. Ze hebben moeilijke jaren gehad, maar de laatste jaren hebben ze de weg omhoog weer gevonden. Het is een stabiele club, met de juiste mensen op de goede plekken. Altijd pikken ze goede spelers op, altijd ontwikkelen spelers zich daar. Dat is de cultuur van de club", legt Hoogendorp uit.

Wedden

Meer odds

RKC staat momenteel achtste en daarmee lonken de play-offs om Europees voetbal. "Ik ben met RKC ook dicht bij Europees voetbal geweest. Het leefde wel destijds, maar we misten het Europese ticket op drie doelpunten." Of het ruim twintig jaar later wel kan? "Het kan altijd", zegt de voormalig spits. "Nog een paar wedstrijden, als je er twee of drie wint, kan het zomaar voldoende zijn. Het zijn sowieso mooie extra potjes, voor de spelers en de penningmeester, als je de play-offs haalt. En het is een bekroning."

Hoogendorp ziet kansen. "Alles mag, niks moet bij RKC. Dat kan in dit soort situaties handig zijn. Europa mag nu een doel zijn. Het zou onwijs gaaf zijn als het lukt. Verder dan een paar Intertoto-potjes en wat vriendschappelijke wedstrijden tegen buitenlandse clubs is RKC nooit gekomen. De aandacht die het met zich mee brengt, verdient de club gewoon."