De Mos geeft Bosz advies bij PSV: 'In die wedstrijden is hij altijd fantastisch'

De Mos geeft Bosz advies bij PSV: 'In die wedstrijden is hij altijd fantastisch'

19 februari - 16:33
42

Aad de Mos heeft Peter Bosz voorzien van advies bij PSV, in aanloop naar de Champions League-clash met Borussia Dortmund. De voormalig trainer van de Eindhovenaren vindt dat Ismael Saibari de voorkeur moet krijgen boven Malik Tillman, terwijl hij ook van mening is dat Bosz moet 'afblijven' van André Ramalho.

Dinsdag speelt PSV in eigen huis de heenwedstrijd tegen Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De Mos pleit voor Saibari in de basis, ook als Johan Bakayoko gewoon fit is. "Die diepgang heb je nodig met De Jong, die de bal vasthoudt", zegt hij bij het Eindhovens Dagblad. "In die wedstrijden is hij altijd fantastisch, Saibari. Kijk maar eens naar de wedstrijd tegen Ajax, hier: ik ben nooit vergeten wat hij in de kleine ruimte deed, toen ze met 0-2 achterstonden..."

Wedden

Meer odds

In eigen huis viel Saibari in tegen Ajax. Hij vervulde een sleutelrol in de comeback van PSV, dat uiteindelijk met 5-2 won. "Saibari is niet voor niets op de bank gehouden tegen Heracles. Of Tillman dan het haasje is? Dat denk ik wel, ja. Ik denk dat je dadelijk in Dortmund meer aan Tillman hebt, met zijn loopvermogen voor de counter."

De Mos is ook duidelijk over Ramalho: Bosz moet niet gaan schuiven met Jerdy Schouten, maar de Braziliaan gewoon opstellen. "Ja, tuurlijk. Afblijven. Dat tandem uit elkaar trekken kan wel eens nuttig zijn in wedstrijden dat je echt het gevoel hebt: we kunnen iedereen aan, zoals toen tegen Feyenoord in de competitie", doelt De Mos waarschijnlijk op het koppel dat Ramalho vormt met Olivier Boscagli. "Maar in deze wedstrijd moet je proberen om het niet te doen, denk ik."