Zaakwaarnemer Kaplan: 'Er was interesse voor hem, die interesse is er nog steeds'

Zaakwaarnemer Kaplan: 'Er was interesse voor hem, die interesse is er nog steeds'

28 februari - 08:30 Laatste update: 08:46
74

Ahmetcan Kaplan wordt anno 2024 nog altijd gevolgd door clubs vanuit de Bundesliga en La Liga, aldus zijn zaakwaarnemer in gesprek met Voetbal International. Die interesse was er ook al voordat de Turkse verdediger in de zomer van 2022 bij Ajax tekende. 

Kaplan maakte afgelopen zondag, na 556 dagen in Amsterdamse dienst, zijn Ajax-debuut. De maanden daarvoor stonden voor hem in het teken van revalideren, waarbij hij hulp kreeg van Atilla Yildirim (assistent-trainer van Ajax Onder-14, red.), maar ook zijn zaakwaarnemer: Necdet Ergezen. "Ik vloog vanuit Istanbul naar Amsterdam voor zijn operatie en bleef daarna twee weken bij hem", vertelt laatstgenoemde. "De staf heeft Ahmetcan in die periode erg geholpen en kwam naar zijn huis voor de herstelsessies. Na die periode heb ik hem ook regelmatig bezocht in Amsterdam."

Wedden

Meer odds

Vorige zomer ziet Kaplan er met Josip Sutalo, Jakov Medic en Gaston Avila een groot aantal verdedigers bij komen, terwijl ook Jorrel Hato op dat moment zijn doorbraak beleeft. In plaats van dat Kaplan panikeert, blijft hij rustig. "Ahmetcan is een vechter, iemand met de juiste mentaliteit die wil slagen in topsport", aldus Yildirim. 

Kaplan wil ondanks de concurrentie vol voor zijn kans gaan in de Johan Cruijff ArenA. "Voordat we bij Ajax tekenden, was er interesse voor hem vanuit de Bundesliga en La Liga", vervolgt Ergezen. "Die interesse is er nog steeds, maar als hij voor Ajax kan spelen en een belangrijke rol in de selectie heeft, is dat natuurlijk een voorrecht voor ons. Door zijn kwaliteiten en leeftijd is hij nog steeds interessant voor clubs uit de vijf grootste competities van Europa, maar naar mijn mening moet alles op het perfecte moment gebeuren. Ahmetcan heeft een moedig en sterk karakter en daarom kiest hij voor een grote club als Ajax. Hij blijft hard werken en wacht op zijn kans."